Yrtitä edes

ja vietä hatsiton huhtikuu?

Huhtikuussa huomio on kannabiksessa. Ympäri maailmaa ihmiset viettävät 20.4. kansainvälistä kannabispäivää. Voisiko huhtikuun, ja 420-päivän, viettää hatsittomasti?

On monta hyvää syytä pitää tauko kannabiksen käytöstä juuri huhtikuussa. Kevät tukee tauossa. Lisääntyvä auringonvalo aktivoi endokannabinoidijärjestelmää, mikä voi helpottaa tauon mahdollisesti tuomia vieroitusoireita.

Kevät on myös hyvää aikaa valmistautua kesään, jolloin kannabiksen käyttö voi huomaamatta tai suunnitellusti lisääntyä.

Keväisen tauon aikana voi tutkia omaa suhdetta kannabikseen ja suunnitella toivotunlaista kesää kannabiksen kanssa tai ilman. Tauon aikana toleranssi laskee ja toivotut vaikutukset on taas helpompi saavuttaa. 

Ryhdy kevytyrtittäjäksi

Tauon paikka tai ei, yrtittäminen kannattaa. 

”Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito” sanoo vanha kiinalainen sananlasku. Puutarhanhoitoa ja sen merkityksellisyyttä on helppo kokeilla kotona yrttien avulla. 

Tarvitset

  • Yrttien siemeniä
  • Kylvö- tai taimimultaa
  • Kylvöastian + alustan ⁠
  • Suihkepullon
  • Kelmua

⁠Vinkkejä yrttien kasvattamiseen:​

1. Täytä kylvöastia mullalla. Käytä ruukkua / astiaa, jonka pohjassa on reikiä. Laita astian alustan päälle, jotta pohjasta mahdollisesti valuva kasteluvesi ei sotke paikkoja.

2. Kastele multa kosteaksi.

3. Kylvä siemenet pussin ohjeiden mukaan.

4. Sumuttele kylvöksen pinta kosteaksi.

5. Pidä kylvös kosteana itämisen ajan. Voit laittaa kylvöksen päälle esim. rei´itettyä kelmua estämään kosteuden haihtumista.

6. Merkkaa kylvös. Kirjaa talteen kylvöajankohta sekä kasvin laji.

7. Aseta kylvös lämpimään paikkaan.

8. Tarkista kylvös päivittäin ja pidä multa tasaisen kosteana sumuttelemalla.

9. Siirrä astia valoisaan paikkaan, kun taimet puskevat pintaan.

10. Latvo yrttejä, kun versossa on muutama pari kasvulehtiä. Latvominen tarkoittaa verson latvan katkaisemista. Anna versojen kasvaa muutama sentti ja latvo uudelleen. Latvominen saa yrtin haaroittumaan. Hyödynnä latvotut yrtit ruuanlaittoon.

11. Kastele säännöllisesti.

12. Nauti sadosta.

Endokannabinoidijärjestelmän aktivointi

Kävellen yrttiostoksille

Käveleminen auttaa voimaan hyvin. Yhdistä kävely ja yrtittäminen ja kävele yrttiostoksille.

Aurinkoa yrteille ja itselle

Yrtit tarvitsevat valoa kasvaakseen. Keväällä auringon valon vaikutuksen voi nähdä yrttien kasvua seuraamalla.  Myös me ihmiset tarvitsemme valoa voidaksemme hyvin ja valo voi auttaa meitäkin kasvamaan. 

Laula yrteille

Sanotaan, että kasville laulaminen voi nopeuttaa kasvin kasvua. Oli väite totta tai ei, laulaminen saa ainakin yrtittäjän hyvälle mielelle. Ja todennäköisesti hyvällä mielellä oleva yrtittäjä hoitaa yrttejä huolellisemmin, mikä nopeuttaa niiden kasvua.

Yrttisen hyvää

Hyvä ruoka, parempi mieli. Kannabistauon aika on hyvä keskittyä syömään hyvin ja monipuolisesti. Yrttien kasvattaminen on hyvä syy opetalla uusia yrttisiä reseptejä.

Tanssi sadetanssi

Sadetanssien tarkoitus on luoda sadetta sadon onnistumisen takaamiseksi. Vaikka sadetta ei omaan kotiyrttitarhaan tanssilla saisikaan, tekee tanssi hyvää yrttitäjän keholle ja mielelle.

Tauko tekee hyvää